Saturday, September 22, 2012

Everything will be fine. InsyaALLAH

Di kala menulis ini, saya baru selesai print segala OHP film as a back up untuk di bawa masuk ke bilik presentation. I'm ready enough for the presentation. Oh yer, saya ada presentation "Transfer of Status", ianya lebih kurang macam First year assessment of PhD macam kat Malaysia. Cuma istilah jer lain.

Back up OHP Film untuk presentation lusa

So, tengahari tadi meeting dengan Prof Simon, lama jugak meeting, beliau happy nak bincang macam-macam benda termasuklah mengenai Transfer of Status. Tipu lah kalau saya kata, saya tak neves, but bak kata post doc saya, Josh nama dier, neves tu perkara biasa, it's good to put some pressure to yourself.

Sometimes, saya suka 'pressure', pressure makes me do better. Projek PhD makin jelas lepas saya prepare untuk Transfer of Status nih, what to do.. plan jangka panjang. Saya sangat suka apa yang saya buat sekarang. Tipulah saya kata, kalau saya tidak diuji dalam perjalanan ini. Pernah satu hari, saya balik office, terus pergi kat husband and nangis. Masa tu stress sangat sebab rasa diri tak pandai, banyak nya tak tahu. Then, esoknya Josh cakap, bagus kalau kamu tahu apa yang kamu tak paham, so boleh perbaiki, rather than, tak tau apa yang kita tak paham, so macam mana nak perbaiki? 

Kawan-kawan semua, doakan saya supaya dapat present dengan sangat baik, penilai dan supervisor sangat berpuas hati dengan kerja saya, dapat jawab segala soalan dari penilai dengan sangat betul,tepat and also paling penting, lulus dengan sangat cemerlang untuk ini. Amiin.. :)

Regards, 
Raihan Musa

3 comments:

Tuesday, September 4, 2012

Write Anything

Saya ada beberapa postcards and keychains University of Oxford. Saya rasa nak beri kepada beberapa orang.. Share my link and Write anything.. and tell me..

Just a small token... :)

5 comments: